*mel/o

*melo   Vikipedio

ZOO Mezgranda malbonodora rabobesto kun griza aŭ nigra felo kaj nigre blanke striata kapo, plataj piedoj por faciligi la fosadon, sin nutranta de malgrandaj vertebruloj, insektoj sed ankaŭ plantoj; genro el familio musteledoj (Meles): en la tero ĝi fosas sistemon de koridoroj, eĉ 10 m longajn kaj 5 m profunde, la tuta etendo povas atingi ĝis 70 m en tri etaĝoj, ĉe la fino ĝi havas kavan kuŝejon, kie la melo kaŝas sin dumtage, travintras [1].

Eŭropa melo (Meles meles)
CC BY-SA 4.0  [2]
angle:
badger
beloruse:
барсук
bretone:
broc'h (loen)
ĉeĥe:
jezevec
france:
blaireau
germane:
Dachs
hispane:
tejón
hungare:
borz
indonezie:
luak
itale:
tasso
latinece:
Meles
nederlande:
das (dier)
pole:
borsuk, jaźwiec
portugale:
texugo
ruse:
барсук
slovake:
borsuk, jazvec

administraj notoj

~o: Mankas verkindiko en fonto.